Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client54/web98/web/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/clients/client54/web98/web/textpattern/lib/txplib_misc.php(574) : eval()'d code on line 408
Thijs de Jong: Boekomslag Oeroeg


Boekomslag Oeroeg

Oeroeg was mijn vriend, zo begint het verhaal over de vriendschap tussen een Indonesische jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur op een theeonderneming in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. Geleidelijk groeien de jongens uit elkaar. Wanneer de ik-figuur, de Nederlandse jongen, na een studie in Delft terugkeert in het Indië dat nog net geen Indonesië is geworden, blijkt hun verwijdering uitgegroeid tot een kloof. Oeroeg is een boek over vriendschap, gesitueerd ten tijde van het complexe proces van dekolonisatie.

De leesbevorderingscampagne Nederland Leest is een initiatief van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlands Boek (CPNB). De bedoeling is dat zoveel mogelijk Nederlanders hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar praten. Op die manier zijn straks honderdduizenden Nederlanders gelijktijdig in de ban van het boek, dit jaar de roman Oeroeg van de schrijfster Hella Haasse.


In dit kader was er een ontwerpwedstrijd voor de herdruk van dit boek, hieronder mijn indzending. Ik heb er voor gekozen het donkere meer te verbeelden wat een centrale rol speelt in het verhaal. Helaas niet gewonnen.

hella s haasse

cover oeroeg

boekomslag oeroeg)!

thijs de jong browse tags

Over Thijs de Jong


Thijs de Jong
+316 15 20 29 22
thijsdjong@gmail.com
.